Afspraak 1

Intakegesprek/ 1e afdruk:

Uw persoonlijke gegevens worden genoteerd en uw huidige prothese en uw mondholte worden nagekeken. Vervolgens worden natuurlijk uw wensen en verwachtingen besproken. En in de meeste gevallen worden meteen de eerste afdrukken van uw boven- en onderkaak gemaakt.

Afspraak 2

Definitieve afdrukken:

Met behulp van speciaal voor u gemaakte lepels worden de definitieve afdrukken van uw boven- en onderkaak gemaakt. Waarmee gelijk de randlengte en de pasvorm van de prothesen worden vastgelegd.

Afspraak 3

Beetbepaling:

Tijdens deze afspraak wordt bepaald hoe uw kaken ten opzichte van elkaar staan en hoeveel ruimte er in de mond is voor het kunstgebit. Ook wordt de kleur en vorm van de tanden en kiezen uitgezocht. Er wordt rekening gehouden met uw persoonlijke wensen. Indien u beschikt over foto’s van vroeger is het verstandig deze mee te nemen.

Afspraak 4

Proefprothese:

Bekeken wordt of de tanden mooi in uw mond staan en of de kiezen goed op elkaar komen. De tanden en kiezen staan op een wasplaatje, waardoor de pasvorm van de prothese nog niet optimaal zal zijn..

Afspraak 5

Plaatsen van de prothese:

De prothese wordt in de mond geplaatst en op esthetiek, pijnplekjes, drukplekjes en spraak gecontroleerd. U kunt nu zelf met de prothese gaan functioneren. Het gewenningsproces kan enkele weken duren. Direct kan er een afspraak voor nacontrole gemaakt worden.

Voor pijnklachten kunt u contact met ons opnemen om een afspraak te maken.

Afspraak 6

Nacontrole indien gewenst:

Uw tandprotheticus controleert de pasvorm en functie van het kunstgebit en zal waarnodig enkele correcties uitvoeren.

Een specialist

Een tandprotheticus is een specialist in het vervaardigen en plaatsen van  gebitsprotheses. Hij is hiervoor zowel medisch-biologisch als technisch opgeleid.

Optimale functionaliteit

De tandprotheticus die u behandelt, vervaardigt uw prothese ook. Omdat hij uw situatie en gezicht kent verhoogt dit de kwaliteit en zorgt het ervoor dat uw prothese optimaal functioneert.

Uw zorgverzekering

Behandelingen door een tandprotheticus worden in vrijwel alle gevallen door uw verzekeringsmaatschappij vergoed. Vaak declareren wij de nota zelfs rechtstreeks bij uw maatschappij.

Periodieke controle

Omdat de situatie in uw mond onderhevig is aan verandering roepen wij u, na de plaatsing van uw gebitsprothese, geheel kosteloos elke twee jaar op voor controle.